Vloer- en wandverwarming, behaaglijk en energiebesparend

Comfortabel en behaaglijk warm
danfoss_reclame.jpgVoor steenachtige vloeren is vloerverwarming eigenlijk een must. Ideaal voor spelende kinderen, het lopen op blote voeten of sokken, en het snel drogen van een natte vloer in de badkamer. Ook in een bestaande woning is vloer- of wandverwarming meestal eenvoudig aan te brengen.

Energiezuinig
Door de gelijkmatige temperatuurverdeling is vloerverwarming de meest ideale manier van verwarmen. De temperatuur in woonvertrekken kan 1 à 2°C lager zijn dan bij andere verwarmingssystemen. Dit levert al gauw een energiebesparing op van 10 tot 20%. Door de combinatie van vloerverwarming met een zogenaamd "laag temperatuursysteem", zoals een warmtepomp of zonnecollectoren, ontstaat er nog meer besparing.

Gezond en hygiënisch
Mensen met allergieproblemen of astma-aandoeningen zullen zich beduidend beter voelen in een ruimte die verwarmd wordt met vloerverwarming. Door een gelijkmatige temperatuurverdeling wordt de luchtcirculatie tot een minimum beperkt en is de luchtvochtigheid hoger dan bij radiatorenverwarming.

 

Toepassing als hoofd- of bijverwarming


Hoofdverwarming. Alleen de vloer en/of wand wordt verwarmd, zonder radiatoren. In ruimtes met een relatief klein vloeroppervlak (keukens en badkamers) kan een radiator toch noodzakelijk zijn. Evenals in een woonkamer met schuifpui of veel glasoppervlak tot aan de grond (veel warmteverlies).

Bijverwarming. De vloer en/of wand wordt verwarmd in combinatie met radiatoren. Vloer en/of wandverwarming is het meest comfortabel, maar radiatoren kunnen een vertrek sneller opwarmen.


Cv-verwarmde uitvoering
Deze uitvoering is ideaal voor grotere vertrekken en nieuwbouw. Het bestaat uit verwarmingsbuizen die worden aangesloten op een cv-ketel. De buizen worden in luspatroon op een doorgaans geïsoleerde ondergrond uitgerold (afb. onder). Hier overheen komt de beton- en tegelvloer, of ingeval van een wand de stuc-en pleisterlaag.

 

tece_vloerverwarming.jpg 

tece_logos.png

 

TECE cv-vloerverwarmingsbuizen uitgerold op een geïsoleerde ondergrond.
TECE geeft op haar complete systeem 10 jaar garantie.

 

Elektrische uitvoering
Elektrische vloer- en wandverwarming d.m.v. dunne matten is bij uitstek geschikt voor renovatie van kleinere vertrekken, zoals de badkamer, keuken of serre. De Danfoss Quickmat is slechts 3,5 mm dun en wordt met de unieke zelfklevende laag aan de onderzijde eenvoudig op een bestaande tegelvloer geplakt. Daarna kan men direct nieuwe tegels leggen. Danfoss geeft op haar hoogwaardige Quickmat-systeem maar liefst 10 jaar garantie!

 

danfoss_vloer1.jpg

danfoss_logos.png

 


Danfoss Quickmat elektrische vloerverwarming is slechts 3.5 mm dun en
kan snel op een bestaande vloer worden geplakt.

Nefit FC vasco bosch logo logoremeha.jpg vaillant logo  acova cenvax.jpg FC-LOGO-IthoDaalderop Cfl_180
 jaga  zehnder dds  unetovni logo  danfoss tece radson

honeywellbrugman.jpg